Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

понеделник, 25 май 2009 г.

ТВ дебатът между Бойко Борисов и Сергей Станишев

Зрителите на БНТ-1 стонаха свидетели на първия пряк телевизионен дебат между лидера на БСП Сергей Станишев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В края му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя да се спазват регламента и правилата в края на дебата в предаването „Референдум” на БНТ. Бъдете строги - обърна се Борисов към водещите на предаването. Благодаря на тези млади хора, които излязоха срещу действащи министри, действащ премиер в края на четиригодишен мандат – обърна се Борисов към експертите си. Демокрацията е хубаво нещо – затова се сменят различни правителства, за да се видят различни програми. В противен случай – 45 години няма да се сменя едно правителство, защото сигурно винаги ще бъде по-добре подготвено от другите – каза Борисов.
Действително сме опасни – за кръговете, които източват държавата, от БСП, опасни сме за обръчите от фирми, опасни сме за всеки от ГЕРБ, който ще тръгне по този път.
Борисов каза три неща, които искал Станишев да чуе от него: Готов съм, лобирал съм, публично съм настоявал и на срещата на ЕНП по трите теми: политическо решение на ЕП България да бъде вкарана в еврозоната;
Трети и четвърти реактор на АЕЦ и ядрената енергия. Двете големи групи – на левицата и десницата – да подкрепят нашите проекти – и Козлодуй, и Белене.
Третото са еврофондовете. Ако успеем управляващи и опозиция заедно да кажем – при тази система няма да се крадат повече еврофондове, гарантирам, че те ще ги дадат. Готов съм с вас да работя заедно в Брюксел – каза Бойко Борисов.
Радвам се, че подкрепяте правителството за Козлодуй, за членството в еврозоната, за което работим от години, също и за еврофондовете – заяви Сергей Станишев. Дайте команда на вашите евродепутати да спрат да говорят срещу България – каза Станишев. Спрете вашите евродепутати да подклаждат хората в Суходол да протестират срещу сметището, защото прекрасно знаете, че освен Суходол няма друго място за боклука – отговори Бойко Борисов.
В условията на икономически сътресения са нужни лидери, които могат да поемат тежка отговорност и бързо да действат. Има добри намерения, не всичко е за изхвърляне, но няма никакъв реален план. Това е притеснително – каза Серегй Станишев. При тези условия българските социалисти са показали своята компетентност, това, че можем да управляваме добре икономиката с пазарни инструменти и да гарантираме социалната сигурност, каза Сергей Станишев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар