Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

понеделник, 25 май 2009 г.

Бойко Борисов - биография


Бойко Борисов е български политик и служител в МВР. Роден е на 13 юни 1959 г. в град Банкя. През 1982 г. завършва висшата школа на МВР с чин лейтенант в специалност „Противопожарна техника и безопасност“. По-късно защитава дисертация на тема „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“ и получава научна степен "доктор". От 1982 г. до 1990 г. работи на различни служби в МВР. През 1990 г. напуска системата на МВР. През 1991 г. основава частната охранителна фирма "Ипон-1", която осигурява охраната и на личности като Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски. След 1980 г. се занимава активно с карате и през годините работи като треньор на националния отбор на България по карате, както и като съдия на международни срещи по карате.

През 2001 г. е назначен на длъжност „главен секретар на МВР“ и е повишен в чин „полковник“ от МВР. В началото на 2002 г. му е присъдено звание "генерал-майор", а през 2004 г. е удостоен със звание "генерал-лейтенант".

На Парламентарните избори през 2005 г. Бойко Борисов присъства в листите на Национално движение Симеон Втори. Избран е за депутат, но се отказва в полза на работата си в МВР. През м. септември напуска поста главен секретар и се съгласява да бъде издигнат за кандидат за кмет на гр. София. Избран за кмет на София на 5 ноември 2005.

Няма коментари:

Публикуване на коментар